Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z FARSZEM MIĘSNO-PAPRYKOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka poznańska 3 szklanki
wrzątek 1 szklanka
masło 1 łyżka
sól pół łyżeczki
mięso wieprzowo-wołowe upieczone ok50 dag
cebula 1 szt
olej trochę
sól, pieprz do smaku
tymianek szczypta
papryka czerwona 1mała szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z FARSZEM MIĘSNO-PAPRYKOWYM

FARSZ:Mięso, upieczone poprzedniego dnia w piekarniku,zmielić razem z papryką oraz zeszkloną na oleju pokrojoną cebulką. Doprawić solą pieprzem,tymiankiem ewentualnie odrobiną czosnku w proszku. Dokładnie wymieszać najlepiej ręką.
CIASTO:Mąkę wymieszać z wrzątkiem ,masłem,solą . Wyrobić ciasto na stolnicy. Rozwałkować ciasto. Formować pierogi nadziewając je farszem.
Gotować w osolonej wodzie ok.10min.od wypłynięcia.
Podawać polane zeszkloną cebulką.
Z podanych proporcji wychodzi ok.30 pierogów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 20.03.2011 18:59
smacznie wygladaja
agata1722
agata1722 08.03.2011 19:47
dobre
IZABELA29 02.11.2010 08:47
bardzo pyszne pierożki
IZABELA29 02.11.2010 08:47
bardzo pyszne pierożki
IZABELA29 02.11.2010 08:47
bardzo pyszne pierożki
IZABELA29 20.10.2010 14:45
wypróbuje na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak