Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra zupa z grzybem MUN

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby mun 1 szklanka
seler 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
marchew 5 sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziarenek
imbir 1 korzeń
pierś z kurczaka 2 sztuki
czosnek 1 główka
udka kurczaka 2 sztuki
por 2 sztuki
olej 5 łyżek
ziele angielskie 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra zupa z grzybem MUN

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładam udka, zalewam je zimną wodą, po czym gotuję, zbieram szumy i dodaję obrany seler, marchew (2 sztuki), pietruszkę i por (1 sztuka), pieprz oraz ziele angielskie i gotuję na niewielkim ogniu bulion do momentu kiedy warzywa będą miękkie.
Krok 1 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
2
Pierś z kurczaka kroję, a następnie nacieram startym imbirem (1 łyżka) i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odstawiam na 3 godziny do lodówki. Następnie smażę kurczaka na rozgrzanym na patelni oleju. Pozostałą marchew podsmażam wraz z porem na patelni.
Krok 2 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
3
Do ugotowanego bulionu dodaję podsmażoną pierś kurczaka i całość gotuję.
Krok 3 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
4
Następnie dodaję podsmażone warzywa.
Krok 4 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
5
Do zupy dodaję ugotowane grzyby Mun.
Krok 5 - Ostra zupa z grzybem MUN foto
6
Całość gotuję jeszcze przez chwilę, po czym podaję w miseczkach z łyżeczką startego imbiru.
Krok 6 - Ostra zupa z grzybem MUN foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak