Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek po myśliwsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
rozmaryn 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat 2-3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 3 ząbki
olej 2-3 łyżki
goździki mielone 1/4 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek po myśliwsku

Kroki postępowania

1
Liść laurowy pokruszyć czosnek zmiażdżyć w prasce. Wszystkie składniki marynaty połączyć.
Krok 1 - Karczek po myśliwsku foto
2
Umyte mięso natrzeć ze wszystkich stron, włożyć do rękawa, zawiązać i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny.
Krok 2 - Karczek po myśliwsku foto
3
Mięso z rękawem przełożyć na blaszkę, podlać 1 szklanką wody. W rękawie wykałaczką zrobić kilka dziurek, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło.
Krok 3 - Karczek po myśliwsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 30.06.2017 18:57
Swojska wędlina najsmaczniejsza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak