Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

mięso mielone 30 dag
cebula średnia
ząbek czosnku 2 duże
szczypiorek 1/2 pęczka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przyprawy

sól łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat łyżeczka
majeranek łyżeczka
tymianek łyżeczka
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM

Cebulę oraz szczypiorek drobno siekam, podsmażam na maśle.
Mielone wkładam do miski, dodaję jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartę, przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Wszystkie składniki dokładnie łączę.
Z masy formuję kotlety, każdy obtaczam w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewam olej, zmniejszam płomień i smażę kotlety po około 7 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak