Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone

    250 g
  • sól, pieprz

    do smaku
  • żołty starty ser

    100 g
  • papryka czerwona

    4 szt
  • ryż

    1 (w woreczku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż w woreczku ugotować. Pietruszkę,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na patelnię,dodać mięso mielone podlać odrobiną wody.Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Wszystko dokładnie mieszamy z ugotowanym ryżem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierz posypujemy starym żółtym serem. Układamy w żaroodpornym naczyniu,podlewamy 1/2 szklanki wody.Wstawiamy na 45-50minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

28.08.2012 08:08
smaczna

Juleczka20

12.03.2012 08:45
pycha

aacaac

15.07.2011 08:20
Wygląda przepysznie!

jolaxa

15.01.2011 09:16
wyglada smakowicie

Ewa109

08.10.2010 20:45
też robię faszerowana paprykę ale żółtą:)

Malinka

05.10.2010 10:00
Wygląda przepysznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat