Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
mięso mielone 250 g
sól, pieprz do smaku
żołty starty ser 100 g
papryka czerwona 4 szt
ryż 1 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Ryż w woreczku ugotować. Pietruszkę,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na patelnię,dodać mięso mielone podlać odrobiną wody.Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Wszystko dokładnie mieszamy z ugotowanym ryżem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierz posypujemy starym żółtym serem. Układamy w żaroodpornym naczyniu,podlewamy 1/2 szklanki wody.Wstawiamy na 45-50minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 28.08.2012 08:08
smaczna
Juleczka20 12.03.2012 08:45
pycha
aacaac 15.07.2011 08:20
Wygląda przepysznie!
jolaxa 15.01.2011 09:16
wyglada smakowicie
Ewa109 08.10.2010 20:45
też robię faszerowana paprykę ale żółtą:)
Malinka 05.10.2010 10:00
Wygląda przepysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak