Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
sól i pieprz do smaku
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
olej 4 łyżki
mąka 1 łyżka
ser żółty 8 plastrów
jajko 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyzeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
mąka do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje z pieczarkami

Pieczarki myjemy i kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę smażymy na 4 łyżkach oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną z 5 łyżkami wody. Fileta kroimy na pół, rozbijamy na cienkie kotlety i posypujemy solą oraz pieprzem. W środek każdego kotleta wykładamy pieczarki, przykrywamy plastrem sera i zwijamy jak krokiety. Jajko roztrzepujemy, dodajemy przyprawę do kurczaka i mieszamy. Każdą roladkę obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, w bułce tartej i podsmażamy na wolnym ogniu z każdej strony na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak