Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki barszczyk na rosole

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone ok 3 dość duże
rosół drobiowy ok 1 1/2 litra
ziele angielskie 3-4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
majeranek 1 łyżka kopiasta
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki barszczyk na rosole

Buraki obrać i pokroić, zalać wodą (potrzebna nam ilość) i gotować. Gdy buraczki się ugotują, odlać z nich wywar i dodać go do rosołu.
Dodać przyprawy, trochę pogotować i doprawić do smaku. Jeśli przeszkadzają oczka na rosole można je zebrać.
Podawać z uszkami, pierożkami, pasztecikami czy krokietami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.06.2017 20:32
smaczna zupa :)
cukiereczek 29.06.2017 20:25
Rewelacyjny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak