Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łaciate racuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl kopiaste
serek homogenizowany 2 szt małe
jajko 3 szt
kakao 2 łyżki
alkohol 1-2 łyżki
sól szczypta
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Łaciate racuchy

Wszystkie składniki dokładnie łączymy w misce pomijając tłuszcz, kakao i cukier puder. Po wymieszaniu składników najlepiej w szerszej misce ciasto rozdzielamy na dwie części. Przy boku miski do jednej części ciasta dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy część z kakao.
W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nabieramy ciasto tak by oba kolory ciasta znalazły się na jednej łyżce i kładziemy na tłuszcz.
Smażymy krótko z obu stron na rumiano.
Osączamy na papierowym ręczniku albo sicie i oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak