Makaron po węgiersku

Makaron po węgiersku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    20 dkg
  • wędzony boczek

    15 dkg
  • szczypior posiekany

    2 łyżki
  • sól ziołowa

    2 łyżki
  • twaróg

    25 (nie kwaśny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować makaron w 3 litrach posolonej wody, jak makaron będzie al dente wlać kubek zimnej wody aby zahartować makaron i tak pozostawić na 10 minut. W tym czasie boczek pokroić w niezbyt drobną kostkę i ładnie zrumienić na niewielkim ogniu. Makaron dokładnie odcedzić. Wyłożyć na półmisek, wymieszać z boczkiem i suto posypać rozkruszonym twarogiem i usiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iza15

15.09.2011 21:27
spróbuję

klaklak

08.05.2011 18:02
wykorzystam ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat