Klopsiki chlebowe Eli w zalewie

Klopsiki chlebowe Eli w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    70 ml
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    7 łyżek
  • cebula

    1 sztuka
  • chleb

    1 kromka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

Zalewa:
3 szklanki wody
1 szklanka octu
1 duża cebula(pokrojona w pólplastry)
1 łyżka gorczycy
ziele angielskie,liście laurowe
sól,cukier do smaku

Miąższ,kromkę chleba i bułkę tartą zalać mlekiem i poczekać aż mleko wsiąknie.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Do masy chlebowej dodać,cebulę,czosnek i zmisować w malakserze lub zmielić w maszynce do mięsa.Dodać rozbełtane jajka,doprawić pieprzem i solą do smaku.Formować kotleciki,panierowac w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor.

Składniki zalewy zagotować i przestudzić.Klopsiki zalać letnią zalewą.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat