Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka w skórce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Musztarda stołowa Prymat 1,5 łyżki
ząbki czosnku 1
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka w skórce

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .
Krok 1 - Udziec z indyka w skórce foto
2
Udziec rozkroić ,wyjąć kości i ponacinać aby powstał większy płat i natrzeć solą .
Krok 2 - Udziec z indyka w skórce foto
3
Przygotować marynatę z podanych składników oprócz soli .
Krok 3 - Udziec z indyka w skórce foto
4
Nałożyć marynatę i włożyć mięso do lodówki na noc.
Krok 4 - Udziec z indyka w skórce foto
5
Wyjąć mięso z lodówki i zwinąć , pospinać wykałaczkami .
Krok 5 - Udziec z indyka w skórce foto
6
Włożyć do piekarnika i piec około 60 minut 1 70 stopniach przykryte folią aluminiową . Pod koniec zdjąć filię i przypiec skórkę .
Krok 6 - Udziec z indyka w skórce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak