Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane makrelą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
makrela wędzona 1 szt
majonez 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
szczypiorek pęczek
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane makrelą

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół, ściąć delikatnie czubek aby jajko nie kręciło się na boki i wyciągnąć żółtko. Makrelę obrać z ości, połączyć z żółtkami i posiekanym szczypiorkiem. Pastę wymieszać z majonezem, doprawić solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką. W środek jajek włożyć farsz z makreli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 29.06.2017 11:51
super na świąteczny stół
IZABELA29 29.06.2017 11:01
Pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak