Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z masłem i koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
ząbki czosnku 3 szt
tymianek 1/2 łyżeczki
koperek pęczek
masło 3 łyżki
limonka 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z masłem i koperkiem

Pstrąga dokładnie umyć osuszyć i natrzeć z wierzchu i od środka solą, pieprzem, tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rybę wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do środka ryby włożyć masło, posiekany koperek i 2 plasterki limonki. Rybę ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 20 minut. Po upieczeniu udekorować plasterkami limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.06.2017 20:31
pysznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak