Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany camembert z sosem żurawinowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

miks sałat garść
ser camembert 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
oliwa 1 łyżeczka
pomidorki koktajlowe 8 szt
słonecznik łuskany 3 łyżki
masło 1/4 łyżeczki

Sos żurawinowy

żurawina suszona 4 łyzki
woda 1/2 szkl
cukier 1/2 łyżeczki
cynamon 1/4 łyzeczki
sok z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany camembert z sosem żurawinowym

Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy 12 minut. Następnie dodajemy cukier, cynamon, sok z cytryny i gotujemy jeszcze 2 minuty. Żurawinę zdejmujemy z ognia, studzimy i miksujemy blenderem na gładką masę. Słonecznik prażymy z masłem aż nabierze złotego koloru i ostawiamy do ostudzenia. Camembert smarujemy oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej z obu stron na rumiano. Na talerz wykładamy miks sałat, na środku układamy grillowany camembert i dekorujemy ćwiartkami pomidorków koktajlowych. Sałatkę polewamy sosem żurawinowym i posypujemy prażonym słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 29.06.2017 01:13
pyszności .....:)
halina17 28.06.2017 23:18
dobry : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak