Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z serem i rzodkiewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
ser żółty 10 dag
rzodkiewka 4 szt
sól i pieprz do smaku
szczypiorek 1 pęczek
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z serem i rzodkiewką

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i bardzo drobniutko pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć i pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka wymieszać z serem , rzodkiewką i majonezem. Do pasty dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać. Pastę doprawić solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak