Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona marchewka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 kg
imbir 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
kurkuma 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
miód płynny 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona marchewka

Kroki postępowania

1
Marchewkę umyć i obrać, a następnie pokroić w słupki.
Krok 1 - Pieczona marchewka foto
2
Składniki marynaty - imbir, starty czosnek, ostrą paprykę, kurkumę, olej i sok z cytryny połączyć, Marchewkę obtoczyć w marynacie
Krok 2 - Pieczona marchewka foto
3
Marchewki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.. Piec przez ok. 45 minut aż marchewka będzie miękka. Na 15 minut przed końcem polać marchewki miodem.
Krok 3 - Pieczona marchewka foto
4
Marchewka może być samodzielną przekąską lub stanowić składnik sałatki
Krok 4 - Pieczona marchewka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.06.2017 21:25
Pyszna marchewka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak