Buraki z cukinią i cebulą

Buraki z cukinią i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    4 kg
  • cukinia

    3 kg
  • cukier

    2 szklanki
  • ocet 10 %

    2 szklanki
  • cebula

    1,5 kg
  • olej

    2 szklanki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy. Gotowe obieramy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Cukinię obieramy, a następnie wycinamy środki i pestki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Cukinię z cebulą mieszamy razem i doprawiamy solą. Odkładamy na chwilkę, aż puszczą sok. Sok wyciskamy. Dodajemy buraczki i przyprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy i nakładamy do słoiczków i zalewamy zalewą. Gotowe pasteryzujemy ok 20-25 min. Smacznego !!


( Z podanych składników wychodzi ok. 25 słoików 0,5l. )

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

10.01.2014 11:16
super dodatek do dań z mięsa

czekoladka_m

07.10.2013 10:59
Nie łączyłam jeszcze buraków z cukinią

Łukasz15

20.08.2013 17:47
Super połączenie, buraków z cukinią jeszcze nie robiłem

Seba

17.04.2013 08:08
lubię buraczki

Angelika10

13.11.2012 08:30
smaczne

caralajna

01.09.2012 07:22
pycha

RenataZ-et

24.08.2012 08:27
Dobry pomysł

Monika193

14.10.2011 22:25
pyszne buraczki

borys

31.08.2010 07:57
Mniam

malenkaaa_85

31.08.2010 07:54
Tez takie mam na ds w swojej księdze:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat