Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka tortowa 2,5 szkl
kisiel pomarańczowy 1 szt
maślanka 1 szklanka
cukier trzcinowy 0,5 szklanki
masło 7 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki ( płaskie)
cukier waniliowy 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
skórka z pomarańczy 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorach

Kroki postępowania

1
Do miski wbić jajka, dodać cukier, cukier z wanilią, rozpuszczone, przestudzone masło, maślankę.
Krok 1 - Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorach foto
2
Dokładnie zmiksować.
Krok 2 - Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorach foto
3
Do masy jajecznej wsypać mąkę i zmiksować na najmniejszych obrotach.
Krok 3 - Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorach foto
4
W drugiej misce wymieszać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i kisielem.
Krok 4 - Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorach foto
5
Następnie dodać otartą skórkę z pomarańczy, delikatnie wymieszać.
Krok 5 - Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorach foto
6
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać przesiane kakao i śmietanę, drugą część pozostawić jasną. Do przygotowanych foremek przełożyć ciasto jasne i ciemne napełniając foremki do 2/3 wysokości.
Krok 6 - Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorach foto
7
Następnie ciasto w foremkach zamieszać wykałaczką. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka 20-25 minut.
Krok 7 - Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 28.06.2017 21:39
jakie dobre babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak