Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek w chlebku Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chrzan ze słoika 1/2 łyżeczki
biała kiełbasa 1 sztuka
smalec 1 łyżeczka
szynka plastry 2 sztuki
papryka zielona 4 paseczki
żurek rozwiedziony ml
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
chleb 1 ziarnisty
papryka czerwona 2 paseczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek w chlebku Eli

Kiełbasę sparzyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.Cebulę pokroić w kostkę.Kięłbasę podsmażyć z jednej strony na smalcu,przewrócić na drugą stronę,dodać cebulę i usmażyć.Kiełbasę pokroić w plastry,jajko na ćwiartki.Do ugotowanego żurku dodać chrzan,wymieszać i zagotować.Z chlebka zciąć górę i wyjąć miąższ(nie wyrzucać-można zrobić klopsiki chlebowe-w mojej galerii).Do chlebka nalać żurku,dodać kiełbasę i jajko.Z szynki zrobić różyczki.Do środka różyczek włożyć kawałki papryki i od razu podawać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 16.03.2012 09:57
rewelacja
Pacia 20.11.2011 08:31
pięknie wygląda
Ewelina38 27.07.2011 07:46
bardzo apetyczne jedzonko
Sarenka 21.01.2011 17:29
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak