Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe racuchy z brzoskwiniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
kefir 500 ml
mąka pszenna 1,5 szkl
mąka 2/3 szkl ( kokosowa)
olej kokosowy 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka płaska
brzoskwinie w puszce 2-3 połówki
poziomki 1 garść
sól szczypta
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe racuchy z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Całe jajka wbić do miski, dodać cukier, szczyptę soli i cukier z wanilią, zmiksować.
Krok 1 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
2
Do masy jajecznej wlać olej kokosowy i kefir.
Krok 2 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
3
Następnie dodać obie mąki i sodę oczyszczoną, niedokładnie zamieszać.
Krok 3 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
4
Brzoskwinie osączyć z syropu, pokroić w kostkę. Połączyć z ciastem, dodać poziomki.
Krok 4 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
5
Wszystkie składniki razem delikatnie wymieszać.
Krok 5 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
6
Łyżką nakładać porcje ciasta na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na rumiano
Krok 6 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
7
Usmażone placuszki osączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
Krok 7 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 28.06.2017 18:12
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak