Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
ser żółty 2 pastry
szynka 2 plastry
szczypiorek 1/4 pęczka
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z farszem

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połowy i wyjąć żółtka.
Żółtka rozdrobnić widelcem, szynkę pokroić w drobną kostkę a ser pokroić, albo zetrzeć na tarce. Szczypiorek drobno posiekać.
Przygotowane składniki połączyć niewielką ilością majonezu i doprawić do smaku.
Farszem napełniać połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 03.07.2017 09:31
Smakowity pomysł na jajka:)
IKrakowianka 28.06.2017 21:52
smaczna przekąska
Bożena Matuszczyk 28.06.2017 17:41
Jajka wspaniałe ,pyszny farsz i ślicznie podane.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak