Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z marchewką i kabanosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone wieprzowe 40 dag
jajko 1 szt
bułka czerstwa 0,5 szt
mleko 0,5 szklanki
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Dodatki

marchewka ugotowana 3 szt
Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z marchewką i kabanosem

Kroki postępowania

1
Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć.

Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę, ostudzić.
Krok 1 - Mielone z marchewką i kabanosem  foto
2
Mielone mięso włożyć do miski, dodać cebulę, odciśniętą bułkę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawę do mięsa.
Krok 2 - Mielone z marchewką i kabanosem  foto
3
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. W razie potrzeby dodać 1-2 łyżki bułki tartej.
Krok 3 - Mielone z marchewką i kabanosem  foto
4
Ugotowane marchewki obrać, pokroić na 5-6 cm kawałki i cienką rurką zrobić otworki.Kabanosy pokroić na kawałki, włożyć w wydrążone marchewki.
Krok 4 - Mielone z marchewką i kabanosem  foto
5
Z mięsa uformować placuszki, na nich ułożyć marchewki z kabanosem.
Krok 5 - Mielone z marchewką i kabanosem  foto
6
Dokładnie oblepić mięsem i obtoczyć w bułce tartej.
Krok 6 - Mielone z marchewką i kabanosem  foto
7
Rumienić ze wszystkich stron w dość dużej ilości rozgrzanego oleju.

Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 7 - Mielone z marchewką i kabanosem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 28.06.2017 18:15
pyszny obiad
tobi1989 28.06.2017 16:47
Wspaniałe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak