Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda zimna 1,5 litra,
udko z kurczaka 1 szt,
indycza szyjka 1 szt,
marchew 1 szt,
seler korzeniowy kawałek
pietruszka 1 szt,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
kalarepka młoda 3 głąby.(bez liści)
ziemniaki młode 500 g,
masło klarowane 2 - 3 łyżki,
śmietana 30% 150 ml,
koper świeży 1/2 pęczka,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepki

Ugotować rosół z mięsa, jarzyn i wody , dodając przyprawy.
Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W rondelku rozpuścić masło włożyć startą kalarepę i podsmażać około 15 -20 minut.
Podsmażoną kalarepę dodać do ugotowanego bulionu miesno - warzywnego, dodać obrane opłukane ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę doprawić do smaku, solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
Gotową zupę zabielić śmietaną wcześniej zahartowaną.

Przed podaniem posypać zielonym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 03.07.2017 10:10
Dziękuję;)
gusia1000 29.06.2017 22:48
Pyszna zupa.
katarzynka455 28.06.2017 20:03
fajna zupka:)
Bernadeta1 28.06.2017 16:58
smaczna zupka
gosia56 28.06.2017 15:42
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak