Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne z liśćmi czarnej porzeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Zalewa

woda gorąca 1 litr
sól 2 łyżki

Ogórki

ogórki świeże 2 kg
koper świeży 1 pęczek
ząbki czosnku 5 szt
czarna porzeczka 4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne z liśćmi czarnej porzeczki

Ogórki dokładnie myjemy. Na dnie glinianego naczynia lub słoja układamy pęczek koperku.

Układamy ogórki. Ząbki czosnku obieramy i wrzucamy do słoja.

Liście myjemy i wkładamy do ogórków. Zagotowujemy wodę i wsypujemy sól. Mieszamy aż sól się rozpuści i zalewamy od razu ogórki.

Zostawiamy pod przykryciem do następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 03.07.2017 22:05
dziękuję :)
Jolanta40 03.07.2017 22:04
z winogronami nigdy nie robiłam, muszę raz przygotować na próbę
Janina 28.06.2017 16:34
Pyszności;)
anka1988 28.06.2017 15:57
uwielbiam, u nas daje się liście z winogron, ale z liśćmi z porzeczki tez słyszałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak