Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag ( z koscią)
ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
cebula czerwona 0,5 szt
cebula biała 0,5 szt
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
kukurydza konserwowa 0,5 puszki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 2 l wody, dodać liście laurowe i odrobinę soli, gotować do miękkości mięsa.
Krok 1 - Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą  foto
2
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą  foto
3
Zalać wywarem z mięsa, przykryć i gotować.
Krok 3 - Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą  foto
4
Po 10 minutach gotowania wsypać posiekaną cebulę, gotować do miękkości ziemniaków.
Krok 4 - Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą  foto
5
Jedną chochelkę zupy z miękkimi warzywami zmiksować, połączyć z pozostałą zupą, dodać obrane od kości mięso, osączoną fasolę i kukurydzę, zagotować.

Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Krok 5 - Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak