Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 6 szt
mąka pszenna 3 szkl
cukier 1 szkl
kakao 3 łyżki
olej 1 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka z czubkiem
woda 2-3 łyżki
masa
ser ok 1/2 kg sera na serniki
cukier 3 łyżki
budyń śmietankowy 1/2 op
śmietana ok 3 łyżki
Dodatki:
rabarbar 4-5 łodyg dużych
truskawki świeże ok 1 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar w cieście

Truskawki(jeśli z kompotu osączyć i przed samym położeniem na ciasto obtoczyć w bułce tartej) oczyścić, opłukać i osączyć.
Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać mąkę z kakao, proszkiem, sodą i wodę (można dodać cynamon albo dowolny aromat). Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki i zasypać pokrojonym na większe kawałki rabarbarem.
Ser połączyć z budyniem i mlekiem albo śmietaną, doprawić do smaku cukrem i wyłożyć na rabarbar. Zasypać przygotowanymi truskawkami.
Piec ok 45min (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.06.2017 14:11
ciekawy przepis !!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak