Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z cynamonową nutką i rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 3 szkl
kakao 3 kopiaste łyżki
cynamon 2 łyżeczki
masło lub margaryna 1 kostka
cukier 1 szkl z czubkiem
mleko ok 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki z czubkiem
rabarbar 6-7 łodyg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z cynamonową nutką i rabarbarem

Margarynę rozpuścić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia a następnie wystudzoną margarynę i mleko (czasami trzeba dodać mleka trochę więcej).
Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta.
Rabarbar oczyścić i położyć całe łodygi na cieście. Zalać pozostałym ciastem.
Piec do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.06.2017 12:50
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak