Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
serek topiony 50 g
Bulion grzybowy 2 szkl
sok z cytryny 3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól i pieprz
natka pietruszki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać drobno posiekać i zeszklić na maśle.
Krok 1 - Krem pieczarkowy  foto
2
Pieczarki obrać pokroić na plasterki i dodać do cebuli. Dusić 15 minut.
Krok 2 - Krem pieczarkowy  foto
3
Warzywa oprószyć mąką, wymieszać i smażyć 2 minuty.
Krok 3 - Krem pieczarkowy  foto
4
Dodać śmietanę oraz serek topiony mieszać aż się rozpuści.
Krok 4 - Krem pieczarkowy  foto
5
Następnie wlać bulion i gotować minutę. Doprawić do smaku
Krok 5 - Krem pieczarkowy  foto
6
Zupę odstawić do ostygnięcia i zmiksować na krem.
Krok 6 - Krem pieczarkowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak