Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karpatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 szt
mąka 1 szklanka
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1 szt
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: karpatka

Gotujemy szklankę wody i wsypujemy pół margaryny, wsypujemy szklankę mąki mieszamy i gotujemy.Studzimy i ucieramy kolejno jajka z 1/2 łyżeczką proszku do pieczenia. Pieczemy 2 cienkie placki.Pieczemy ok40mim.
MASA: 1/2 mleka odlewamy 1/2 szklanki i mieszamy z 1,5 łyżkami mąki. Reszte mleka gotujemy z niecala szklanka cukru i cukrem waniliowym. Do tego wlewamy rozpuszczoną mąkę z mlekiem.Ostudzamy. Rozcieramy margaryne z zoltkiem i dodajemy budyń.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.09.2010 00:59
super
borys 30.08.2010 12:07
zawsze ja uwielbiam a jak szybko znika :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak