szampańska marynata do mięs

szampańska marynata do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szampan

    2 szkl
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • skórka z cytryny (kawałek)

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • liść laurowy

    1 szt
  • pieprz czarny ziarnisty

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

posiekany czosnek wymieszać z resztę składników. stosować do marynowania głównie drobiu, marynaty wystarcza na 1 kg mięsa, marynować 12-24 godziny, przewracając od czasu do czasu mięso.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

18.01.2012 13:29
Interesująca marynata - z użyciem szampana jeszcze nie próbowałam :)

Agnieszka191

30.08.2010 20:29
ooo to ciekawe

pauluna

30.08.2010 16:17
ciekawe

Monika193

30.08.2010 11:48
oz kurka, w koncu nie winko ani piwko

RenataZ-et

30.08.2010 11:18
Ciekawy przepis!!

plocia

29.08.2010 15:05
wiesz jak mi dogodzić :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat