Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szampańska marynata do mięs

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szampan 2 szkl
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżeczka
skórka z cytryny (kawałek) do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szampańska marynata do mięs

posiekany czosnek wymieszać z resztę składników. stosować do marynowania głównie drobiu, marynaty wystarcza na 1 kg mięsa, marynować 12-24 godziny, przewracając od czasu do czasu mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 18.01.2012 13:29
Interesująca marynata - z użyciem szampana jeszcze nie próbowałam :)
Agnieszka191 30.08.2010 20:29
ooo to ciekawe
pauluna
pauluna 30.08.2010 16:17
ciekawe
Monika193
Monika193 30.08.2010 11:48
oz kurka, w koncu nie winko ani piwko
RenataZ-et 30.08.2010 11:18
Ciekawy przepis!!
plocia 29.08.2010 15:05
wiesz jak mi dogodzić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak