Kotleciki z jaj

Kotleciki z jaj

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7 szt
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • cebula biała

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    2 (tarty, ostry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

6 jajek należy ugotować na twardo. Ugotowane jajka obrać i posiekać na małe kawałki, dodać sól, pieprz, posiekaną i przesmażoną cebulkę, całe surowe jajko, tarty ser i tyle tartej bułki by kotleciki można było łatwo uformować. Obtoczyć je w tartej bułce i smażyć z dwóch stron na rumiano. Podając na każdym kotleciku położyć mały krążek świeżego masła roztartego ze szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat