Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z rabarbaru

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 4 łodygi
woda 1,5 litra
cukier 2 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z rabarbaru

Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy go do wody i gotujemy około 30 minut aż łodygi zmiękną. Potem przelewamy przez sitko do dzbanka, słodzimy i dodajemy szczyptę kwasku cytrynowego. Całość mieszamy i chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:49
schłodzony smakuje najlepiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak