Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grillowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
kukurydza 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
ser pleśniowy niebieski 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grillowa

Filet z kurczaka przecinamy na cieńsze kawałki, smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy lekko solą, pieprzem i papryką mieloną. Odstawiamy.
Cukinię kroimy w plastry.
Filet z kurczaka, kukurydzę w całości oraz plastry cukinii grillujemy. Następnie zgrillowane filety kroimy na plasterki ukladamy na talerzu, dodajemy plastry grillowanej cukinii oraz grillowana kukurydzę (obcinamy ostrym nożem od kolby) Do całośc dodajemy także czerwoną cebulę pokrojoną w pióra. Lekko solimy . (Opcjonalnie możemy dodać pokruszony ser pleśniowy)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:50
jaka kolorowa !
MarysiaB 27.06.2017 14:25
fajna sąłtka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak