Kawalerskie oczka

Kawalerskie oczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    28 dkg
  • cukier puder

    15 dkg
  • żółtka

    3 szt.
  • mąka

    45 dkg
  • skórka cytrynowa

    1 cytryna
  • jajko

    1 szt
  • dżem wiśniowy

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło podzielić na pół i jedną połowę zostawić nieprzetopioną, a drugą podgrzać. Nieprzetopione masło rozetrzeć, dodać do niego masło roztopione i pomału dodawać żółtka, cukier i mąkę. Dodać skórkę cytrynową i pozostawić w lodówce do stężenia. Z ciasta należy wyrobić kulki, robiąc w środku dołek, posmarować jajkiem i upiec na rumiano w gorącym piekarniku. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem i wanilią a w dołki włożyć wiśnie z konfitur.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

20.03.2011 09:36
fajne

buksiak12

13.09.2010 11:43
mniam mniam mniam

buksiak12

13.09.2010 11:43
mniam mniam mniam

buksiak12

13.09.2010 11:43
mniam mniam mniam

Dorota71

13.09.2010 11:09
super

Dorota71

13.09.2010 11:09
super

Emilia22

13.09.2010 10:29
bardzo interesujący przepis

Emilia22

13.09.2010 10:29
bardzo interesujący przepis

Emilia22

13.09.2010 10:29
bardzo interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat