Kapusta pekińska z marchewką i gruszką

Kapusta pekińska z marchewką i gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    30 dag
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • cebula czerwona

    0,5 szt
  • marchewka

    1 szt
  • gruszka

    1 szt
  • szczypiorek posiekany

    1-2 łyżki
  • papryka zielona

    0,5 szt
  • majonez light

    2 łyżki
  • przyprawa curry

    1/4 łyżeczki
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę umyć, osuszyć i drobno posiekać, wymieszać z przyprawą curry. Obraną marchewkę i gruszkę zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka a ogórki w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez i szczypiorek, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat