Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z marchewką i gruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
ogórki kiszone 2 szt
cebula czerwona 0,5 szt
marchewka 1 szt
gruszka 1 szt
szczypiorek posiekany 1-2 łyżki
papryka zielona 0,5 szt
majonez light 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z marchewką i gruszką

Kapustę umyć, osuszyć i drobno posiekać, wymieszać z przyprawą curry. Obraną marchewkę i gruszkę zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka a ogórki w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez i szczypiorek, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak