Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILETY Z MINTAJA POD PIERZYNKĄ Z KREMOWEGO SOSU POMIDOROWEGO

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ryba

filety z mintaja 2
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej do smażenia
mąka do obtoczenia ryby

Sos

pomidor 2 dojrzałe
serek mascarpone 3 czubate łyżeczki
szczypiorek 1/2 pęczka
papryczka chili
masło łyżka
sól
bazylia
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: FILETY Z MINTAJA POD PIERZYNKĄ Z KREMOWEGO SOSU POMIDOROWEGO

Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję w drobną kosteczkę.
Z papryczki usuwam gniazda nasienne, razem ze szczypiorkiem drobno siekam. Podsmażam na maśle. Następnie dodaję pomidory i przyprawy - sól, oregano i bazylię. Gotuję na większym ogniu bez przykrycia około 5-7 minut (aby nadmiar soku z pomidorów wyparował).
Zmniejszam ogień, dodaję ser, mieszam. Gotuję do momentu całkowitego rozpuszczenia się mascarpone i połączenia składników. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Rybę nacieram przyprawą i obtaczam w mące. Smażę na rozgrzanym oleju, następnie osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podaję polaną przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.06.2017 08:45
Smakowita ,kusząca rybka.;)
Renataj 26.06.2017 23:51
Apetyczny pomysł na rybkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak