Serduszka z ciasta francuskiego

Serduszka z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    5 dag
  • cukier

    1 łyżka
  • ciasto francuskie

    4 płaty
  • jabłko kwaśne

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić. Stolnicę opruszyć mąką i ułożyć na niej po dwa płaty ciasta (jeden na drugim), rozwałkować je. Z każdego płatu ciasta wykroić po dwa serca. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na sercach tak aby jeden plasterek zachodził na drugi. Serduszka obłozone jabłkami ostrożnie przełożyć na wysmarowaną blachę. Masło roztopić i posmarować nim jabłka. Każde serduszko posypać też cukrem. Serduszka piec ok 15 min w temp. 200 stopni. Każde serduszko ozdobić kandyzowanymi wiśniami. Podawać ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat