Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka grillowane z miodem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1000 g
miód prawdziwy 3-4 łyżki
olej słonecznikowy 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
ketchup łagodny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka grillowane z miodem

Żeberka umyć ,osuszyć ręcznikiem kuchennym papierowym .
Z podanych składników przygotować marynatę . Włożyć poporcjowane na części żeberka do marynaty ,pozostawić minimum na noc w lodówce .
Wyjąć i przełożyć na tacki go grillowania lub na patelnię grillową i grillować do miękkości przewracając co jakiś czas na drugą stronę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak