Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane sałatką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 10-12 szt
ryż 1 woreczek
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza w puszce 1 mała
jajko ugotowane na twardo 2 szt
ogórki konserwowe 5 szt
papryka konserwowa 1/2 słoiczka
szczypiorek 1/2 pęczka
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane sałatką

Ryż ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, wyjąć do miski i ostudzić.
Ogórki, paprykę i jajka pokroić w kostkę.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Szczypiorek drobno pokroić.
Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem, połączyć z majonezem wymieszanym z jogurtem.

Pomidory umyć, wytrzeć do sucha.Odkroić piętkę i ozdobnie wykroić brzeg, łyżeczką wyjąć miąższ. Położyć na talerzu do góry dnem, aby wyciekł sok.
Wypełnić sałatką tak przygotowane pomidorki , schłodzić w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 27.06.2017 20:50
bardzo pomysłowe :)
Janina 26.06.2017 17:11
Fajny pomysł;))
agaK. 26.06.2017 15:46
Świetne, bardzo apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak