Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurczakiem, roszponką i prażonymi migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
przyprawa gyros
roszponka 50-60 g
migdały słupki garść
majonez 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
feta
olej do smażenia
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem, roszponką i prażonymi migdałami

Kurczaka pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy gyros.
Roszponkę opłukać i porozrywać na pojedyncze listki. Ser feta pokroić w kostkę. Fasolkę odsączyć z zalewy i opłukać. Migdały uprażyć na suchej patelni.
Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać rozgnieciony czosnek.
Na dno miski wyłożyć kurczaka i polać ketchupem, na to fasolkę i polać sosem czosnkowym. Wysypać osuszoną sałatę, na nią wyłożyć fetę i posypać startymi migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 26.06.2017 17:50
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak