Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z mandarynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 4
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

masa

budyń śmietankowy 1
mleko 3,2% 0,5 l
cukier 2 łyżki
masło 1 kostka

reszta

galaretka truskawkowa 2
mandarynki w puszce w zalewie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z mandarynkami

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Cały czas miksując, dodawać po jednym żółtku. Wsypać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło utrzeć na puch (nie trzeba dodawać cukru, bo dwie łyżki są już w budyniu). Powoli dodawać budyń, cały czas miksując.
Galaretkę przygotować w 2/3 podanej ilości wody. Ostudzić.
Masę wyłożyć na biszkopt, na nią odsączone mandarynki i zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak