Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg grillowany ze szczypiorkiem i czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 1-2 szt
masło klarowane 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt
szczypiorek usiekany 3-4 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg grillowany ze szczypiorkiem i czosnkiem

Rybę umyć ,oczyścić i osuszyć ręcznikiem papierowym .
Natrzeć solą czosnkową ,polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny .
Do środka włożyć ząbek czosnku przepuszczonego przez praskę i szczypiorek . Włożyć do lodówki na noc . Wyją i grillować na rozgrzanej patelni grillowej lub tradycyjnym na tackach po 4 minuty na każdej stronie .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak