Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany stek z tuńczyka z imbirem i miodem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 300 g stek
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
miód płynny 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany stek z tuńczyka z imbirem i miodem

Stek z tuńczyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .
Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny , i miodem i polać po steku .
Posypać pieprzem , imbirem i szafranem . Włożyć do lodówki na 30 minut .
Wyjąć i przełożyć na grilla tradycyjnego na tacki lub na patelnię grillową .
Grillować po 3 minuty z jednej i z drugiej strony .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak