Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
cebula 1 sztuka
jajko
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
ząbki czosnku 4 sztuki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z grilla

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe mielimy.
Krok 1 - Kebab z grilla foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Podsmażamy na maśle.
Krok 2 - Kebab z grilla foto
3
Podsmażoną cebulkę dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko oraz przyprawy.
Krok 3 - Kebab z grilla foto
4
Doprawione mięso dobrze wyrabiamy.
Krok 4 - Kebab z grilla foto
5
Mięso nakładamy na patyczki, robiąc podłużnego klopsika.
Krok 5 - Kebab z grilla foto
6
Gotowe mięsko grillujemy z obydwu stron.
Krok 6 - Kebab z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 29.06.2017 17:51
świetny przepis
jagoda5913 26.06.2017 00:45
fajny pomył.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak