Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe szaszłyki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
oliwa
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
natka pietruszki
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe szaszłyki

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy ze skórki (do grillowania wykorzystujemy tylko kapelusze)
Krok 1 - Pieczarkowe szaszłyki foto
2
Do obranych pieczarek dodajemy oliwę oraz sól i zioła
Krok 2 - Pieczarkowe szaszłyki foto
3
Czosnek (2 piórka) siekamy i dodajemy do pieczarek. Mieszamy razem.
Krok 3 - Pieczarkowe szaszłyki foto
4
Pieczarki nabijamy na patyczki.
Krok 4 - Pieczarkowe szaszłyki foto
5
Gotowe pieczarki nakładamy na rozgrzany grill i pieczemy. Podczas grillowania pieczarki posypujemy posiekaną pietruszką.
Krok 5 - Pieczarkowe szaszłyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 29.06.2017 17:52
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak