Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA OGÓRKOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar mięsny 2 litry
ziemniaki 3-4
śmietana 150 ml
masło 2 łyzki
Koperek suszony Prymat do smaku
ogórki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA OGÓRKOWA

Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy w maśle 15 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy ziemniaki i włoszczyznę do wywaru. Dodajemy ogórki i zagotowujemy.
Zabielamy śmietaną i posypujemy natką lub koperkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 07.12.2011 16:06
bardzo dobra
rakow2
rakow2 30.04.2011 19:12
nie ma to jak zupa
Tika4444 19.04.2011 07:21
pyszna zupka
radosna29 13.11.2010 20:52
ja tez uwielbiam zupe ogórkową
iwa643 17.09.2010 15:47
lubie zupke ogórkowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak