Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki na grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 200 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej słonecznikowy 1 łyżka
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki na grilla

Filet z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .
Pokroić na kawałki małe lub w kostkę .
Przyprawić pieprzem polać olejem słonecznikowym ,posypać przyprawą od kurczaka i odłożyć do lodówki do zamarynowania . Paprykę pokroić na mniejsze kawałki , wyjąć nasiona . Cebulę pokroić w grubszą kostkę . Wyjąc mięso z lodówki i nabijać na patyczki szaszłykowe na przemian . Ułożyć na tacki i grillować do miękkości składników .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak