Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
cukier wanilinowy 1
masło 1
trochę mąki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka

wszystkie składniki zarobic, maki dodac tyle aby nie lepiło sie do rąk (zeby nie bylo zbyt twarde). zawinac w szmatke i włożyc na pół godziny do zamrazalnika. wyjąc i zetrzec na ciato. Piec tyle ile dane ciasto tego wymaga, najlepiej pasuje do serników

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 15.05.2012 08:36
uwielbiam ciasta z taką kruszonką :)
Bożena13 27.03.2011 15:46
też tak robię
wiktor188 13.03.2011 14:52
pycha
Ewelina47 15.02.2011 18:04
dobry przepis polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak